Merhaba
Seni Görmek Güzel
Henüz üye değil misiniz? Şimdi Kaydol
Zaten bir üye misiniz? Giriş Yap
Hesabınıza Giriş Yapın
[wordpress_social_login]
Henüz üye değil misiniz? Şimdi Kaydol
Zaten bir üye misiniz? Giriş Yap
Tercih ve Ötesi Derneği resmi web sitesinde Tercih ve Ötesi hakkındaki görüşlerinize yer vermek istiyoruz.
Tam kimliğiniz görülmeyecektir.
Merhaba!
Tercih ve Ötesi Derneği meslek ve okul tercihi yapacak olan öğrencileri, tercihlerinde onlara yardımcı olabilecek bilgi ve deneyim sahibi kişilerle buluşturmaktadır. Dernek bünyesinde, öğrencilerin tercihleri sonrasında kampüs hayatı, barınma, entelektüel gelişim, akademik hayat, sosyal çevre, kültür-sanat aktiviteleri gibi alanlarda ihtiyaçlarına cevap olabilmek için çeşitli programlar düzenlenmektedir. Bu ihtiyaçlara cevap olabilmek için genele hitap eden programların yanı sıra gönüllülük ve bireysel iletişim esasına bağlı olarak mentörlük sistemini de uygulamaktayız. Tercih ve Ötesi Derneği olarak, farklı üniversite ve bölümlerden mentörlerin ve tercih döneminde olan menteelerin oluşturduğu temelinde muhabbet ve yardımlaşma olan geniş bir ilişkiler ağına sahibiz.
Mentörlük yapacak kişilerin sorumluluğu kısaca aşağıdaki gibidir:
• Öğrenciye üniversite, bölüm, akademik kadro, kulüp faaliyetleri hakkında bilgilendirmeler yapar, sorularını cevaplandırır.
• Öğrenciyi üniversitenin konumu, konaklama ve ulaşım imkanları hakkında bilgilendirir.
• Öğrencinin ihtiyaç duyduğunda tercih yapmak istediği bölüm ve üniversite hakkında onu bilgilendirecek mezun ve uzmanlara ulaşmasını sağlar.(Bu konuda mentör kendini yetersiz hissederse ve yardıma ihtiyaç duyarsa Tercih ve Ötesi Topluluğu mentöre gerekli desteği sağlayacaktır.)
• Mentör olacak kişi lisansta 1 yıl geçirmiş olmalıdır.
Eğer mentörlük yaptığınız öğrenci sizin de halihazırda okumakta olduğunuz üniversiteyi kazanırsa sonraki süreç için aşağıdaki sorumlulukları da üstlenir.
• Öğrenciye üniversiteye başlarken üniversitesinde okuyan öğrencilerle tanışmasına yardımcı olur.
• Mentör ile öğrenci arasında bir kardeşlik ilişkisi kurulması ve tercih dönemi sonrasında da kurulan bu dostluk ilişkisinin sürdürülmesi beklenir.
Merhaba,
Tercih ve Ötesi Derneği olarak, size meslek, okul ve bölüm seçimiyle alakalı süreçlerinizde yardımcı olmak istiyoruz!
Peki Biz Kimiz?
Tercih ve Ötesi Derneği meslek ve okul tercihi yapacak olan öğrencileri, tercihlerinde onlara yardımcı olabilecek bilgi ve deneyim sahibi kişilerle buluşturmaktadır. Dernek bünyesinde, öğrencilerin tercihleri sonrasında kampüs hayatı, barınma, entelektüel gelişim, akademik hayat, sosyal çevre, kültür-sanat aktiviteleri gibi alanlarda ihtiyaçlarına cevap olabilmek için çeşitli programlar düzenlenmektedir. Bu ihtiyaçlara cevap olabilmek için genele hitap eden programların yanı sıra gönüllülük ve bireysel iletişim esasına bağlı olarak mentörlük sistemini de uygulamaktayız. Tercih ve Ötesi Derneği olarak, farklı üniversite ve bölümlerden mentörlerin ve tercih döneminde olan mentilerin oluşturduğu temelinde muhabbet ve yardımlaşma olan geniş bir ilişkiler ağına sahibiz.
Mentee olmak istersiniz, öncelikle bilmelisiniz ki size mentörlük yapacak kişi, hedeflediğiniz üniversite ve bölümlerde halihazırda okuyan veya buralardan mezun olmuş birisi ve tercih süreci boyunca aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını birlikte arayacağınız yol arkadaşınız olacak. Ayrıca ihtiyaç duydukça mentörünüz aracılığıyla tercih yapmak istediğiniz bölüm ve üniversite hakkında birçok uzman ile görüşme fırsatı yakalayacaksınız.
Tercih ve Ötesi Mentörler ekibi çeşitli üniversiteler ve bölümlerde okuyan ve yeni mezun arkadaşlardan oluşuyor. Siz de bir mentörünüz olsun istiyorsanız, bu formu doldurabilirsiniz.
Tercih ve Ötesi hizmetleri şunlardan oluşmaktadır:
1- Aşağıdaki isimleri geçen okul ve bölümlerden birer mentör ile tercih yapacak öğrencinin buluşturulması
2-Yeni tercih yapacak öğrencilerin de bulunduğu ortak bir bilgi alışveriş platformu
3-Tercih ve Ötesi Bölüm/Alan/Üniversite Webinarları
4-Bölümler hakkında bilgi alışverişi
5-Hocalar hakkında bilgi alışverişi
6-Üniversitenin konumu hakkında bilgi alışverişi
7-Konaklama imkanları hakkında bilgi alışverişi
8-Ulaşım hakkında bilgi alışverişi
9-Meslekler hakkında bilgi alışverişi
10-Üniversite kulüpleri hakkında bilgi alışverişi
11-Üniversiteye başlarken halihazırda üniversitelerde okuyan öğrencilerle tanışma imkanı